Σας ενημερώνουμε ότι με το ΦΕΚ 2019/Β/2023 από 1η Απριλίου 2023 καταργούνται τα μέτρα που είχαν για ληφθεί για την "αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού".
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δικαιολογούνται από εδώ και στο εξής απουσίες που οφείλονται σε νόσηση από covid.
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι έληξε την 31η Μαρτίου η δυνατότητα μη προσμέτρησης των απουσιών που οφείλονταν σε εποχική γρίπη!
 
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
 

ΦΕΚ 2019/Β/2023

 
 ... Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695). Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 30 Μαρτίου 2023 Οι Υπουργοί Ανάπτυξης Παιδείας και και Επενδύσεων Θρησκευμάτων ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ Υφυπουργός Παιδείας Εργασίας και και Θρησκευμάτων Κοινωνικών Υποθέσεων ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Υγείας Εσωτερικών ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ Επικρατείας ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ.
 
 
αρ. πρωτ Γ.Π.Δ1α/Γ.Π.οίκ.74111/22-12-2022 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.  
 
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.