Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας,

η ομάδα Εθελοντισμού του σχολείου μας αποτελούμενη φέτος από τις εκπαιδευτικούς κ. Γαλανάκη-συντονίστρια, κ. Λάνου, κ. Μαρτίνου, κ. Παναγιώτου και κ. Σταυροπούλου , σας καλωσορίζει στη νέα σχολική χρονιά και σας εύχεται δύναμη!
Η επιστολή αυτή έχει σκοπό να υπενθυμίσει στους γονείς που ήδη μας γνωρίζουν αλλά και να συστήσει στους γονείς των παιδιών της Α’ Γυμνασίου τις δράσεις μας.
Από πέρυσι ξεκίνησε η προσπάθεια της ευαισθητοποίησης της σχολικής μας κοινότητας σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Απρίλη και κατόπιν εντατικής προσπάθειας και κατά γενική ομολογία μεγάλου ενθουσιασμού, καταφέραμε και οργανώσαμε μπαζάρ χειροποίητων ειδών φτιαγμένα από καθηγητές, μαθητές και γονείς του σχολείου. Τα έσοδα κατανεμήθηκαν σε δυο εθελοντικές οργανώσεις, την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και την «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» καθώς και σε ανάγκες για υλικο-τεχνικές ανάγκες του σχολείου μας.
Φέτος σκοπεύουμε να επαναλάβουμε την καλή αυτή πρακτική η οποία αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη καθώς ενέπλεξε τα παιδιά μας σε δράσεις προσφοράς προς το συνάνθρωπό τους αλλά βοήθησε πρακτικά και συμπολίτες μας που το είχαν πραγματικά ανάγκη.
Έτσι λοιπόν, με στόχο το 2ο συνεχόμενο μπαζάρ χειροποίητων ειδών να πραγματοποιηθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2022, σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε ξανά ή για πρώτη φορά στη γιορτή αυτή που μας φέρνει πιο κοντά και προάγει ταυτόχρονα  την πανανθρώπινη αξία του αλτρουϊσμού.
Με μεράκι και καλαισθησία, ελπίζουμε και φέτος να παρουσιάσουμε δημιουργίες που θα πωληθούν στο χώρο του σχολείου μας και θα βάλουν ένα μικρό αλλά σημαντικό λιθαράκι στην ικανοποίηση άμεσων αναγκών κοινωνικών ομάδων αλλά και του ίδιου μας του σχολείου.
Περιμένουμε λοιπόν τη συμμετοχή σας, μπορείτε να δηλώσετε στο μέιλ μου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε φέτος ή με ποιον τρόπο θα θέλατε να προσφέρετε τη βοήθειά σας στη δράση μας. Υπενθυμίζω ότι το μπαζάρ θα εκθέσει προς πώληση μόνο χειροποίητα είδη, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στο περσινό μας δημιουργηθήκαν πασχαλινές λαμπάδες, κοσμήματα, διακοσμητικά σπιτιού, υφασμάτινα πορτοφολάκια, γλυκά, ξύλινα παιχνίδια, αξεσουάρ κ.α. Η φετινή ημερομηνία είναι το Δεκέμβριο οπότε , εκτός των άλλων, μπορούμε να εμπνευστούμε και από τα Χριστούγεννα για τις δημιουργίες μας!  Ιδέες και προτάσεις καλοδεχούμενες!
Έχουμε δυο μήνες για να βάλουμε τις ιδέες μας σε εφαρμογή και να οργανώσουμε εκ νέου μια μοναδική εκδήλωση! Στις 30 Νοεμβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την συγκέντρωση των ειδών που θα έχετε δημιουργήσει όσοι αποφασίσετε να εμπλακείτε στη δράση μας. Με χαρά περιμένουμε τη συμμετοχή σας αλλά και την παρουσία σας εκείνη την ημέρα.
 
Με τιμή,
εκ μέρους της ομάδας δράσης «Εθελοντισμός» του 2ου Γυμνασίου Αιγάλεω
Γιώτα Γαλανάκη,ΠΕ06